Hoteluxe in enkele stappen: zo maak jij een thuishotel!

Nederland – Van met stijl uitgekozen meubels tot een prachtige marmeren badkamer: de luxe die een hotel kan bieden zou je graag in je eigen huis willen hebben. Toch kan dit nog knap lastig zijn. Je kiest de verkeerde meubels en het ziet er zo uit als een bij elkaar geraapt zooitje. Ontdek in dit artikel alles over hoe jij die ‘hotel chique’-stijl in huis haalt en voortaan je vrienden met open mond kan verwelkomen. 

Maar wat is een hotel chic-interieur nou eigenlijk? In deze ruimte lijkt alles te kloppen, kleuren complementeren elkaar en alles ziet er gelikt en luxe uit. Overal lijkt aan gedacht, van de mooie zeepbakjes bij de wasbak tot de badjassen voor de ochtend. Deze ruimte geeft jou het wow-gevoel.

Stap één: inspiratie verzamelen
Elk goed idee begint bij het verzamelen van inspiratie en het bedenken van een stappenplan. Ga dan ook niet onvoorbereid aan de slag maar ga eerst bedenken wat je wilt gaan doen. Open bijvoorbeeld woontijdschriften, start een Pinterest-bord of zoek hotelwebsites af. Op deze manier kun je gaan bedenken welke elementen je in jouw ‘thuishotel’ wilt gaan toepassen. Misschien ben je ooit eens in een prachtig hotel geweest en kan je deze gebruiken als inspiratiebron. Door al je plannen daarna samen te voegen op een (online) moodboard krijg je overzicht van je smaak.

‘Put together’
Nu je inspiratie hebt opgedaan kan je gaan nadenken over welke veranderingen je moet doorvoeren in het interieur en welke meubels je wilt gaan aanschaffen. Let hierbij op dat je een keuze maakt in materiaal en kleur. Door bijvoorbeeld twee kleuren te kiezen en deze telkens terug te laten komen in je inrichting, ziet een ruimte er al snel ‘put together’ uit. Van mosterdgeel tot korenblauw: kies de kleur die goed bij jouw past. Een handige tip: donkere kleuren op de muur in combinatie met lichter interieur voorziet een ruimte al snel van een chique sfeer!

Blikvangers en andere ster-elementen
Naast het kiezen van kleuren en materialen, is het zoeken van blikvangende meubels misschien wel het allerbelangrijkste. Denk bijvoorbeeld aan een eikenhouten tafel in combinatie met vintage-stoelen, of lederen stoelen met een marmeren salontafel. En niet alleen de woonkamer, maar ook de badkamer en de tuin vereisen aandacht. Zo zou je de badkamer kunnen voorzien van zijdezachte handdoeken en voor in de tuin een Intex jacuzzi kopen om te plaatsen. Heb je wat minder ruimte? Dan zou een opblaasbare spa ook een idee kunnen zijn. Na al dat harde werken aan je eigen hotel kan je dan ook lekker genieten van de welverdiende ontspanning.

Back to top button