Holland Norway Lines (HNL) gestart met afbreken passagiersterminal in de Eemshaven, tijdelijke huurder gezocht voor het terrein

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Eemshaven – Holland Norway Lines (NHL) is gestart met het afbreken van de passagiersterminal in de Eemshaven. Het terrein, van ongeveer 2,2 hectare groot, wordt momenteel niet gebruikt door het bedrijf. Dit heeft te maken met het ontbreken van een eigen kade, waardoor het bedrijf zich genoodzaakt voelde uit te wijken naar het Duitse Cuxhaven en Emden om afvaarten te kunnen garanderen.

Erfpachtovereenkomst voor vijftig jaar
HNL heeft een erfpachtovereenkomst met havenbeheerder Groningen Seaports voor de komende vijftig jaar. Daarin staat dat het bedrijf de inspanningsverplichting heeft om een eigen kade te bouwen. De kosten hiervoor liggen tussen de tien en vijftien miljoen euro.

Tijdelijke huurder gezocht
Financieel directeur Wilbert Boneschansker van HNL zegt dat in overleg met de havenbeheerder wordt gezocht naar een tijdelijke huurder voor het terrein. Dit helpt om de kosten te drukken die gemaakt worden. Het is nog steeds de bedoeling dat HNL terugkeert in de Eemshaven, maar wanneer is nog niet bekend.

De terminal zou een tijdelijke oplossing zijn en wordt daarom nu ontmanteld. Daarnaast zouden er bouwwerkzaamheden plaats gaan vinden, wat voor bouwwerkzaamheden dit zijn is niet bekend.

Back to top button