Hoe AI de toekomst van landbouw verrijkt

Nederland – AI (Artifical Intelligence) en PEAX Data zijn niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Ze spelen een belangrijke rol in het optimaliseren van processen en het vermoeden is dat dit in de toekomst alleen nog maar meer gaat worden. Ben jij benieuwd hoe dit kan? Lees dan snel verder.

PEAX data stimuleert groei 
De industrie van teelt hangt sterk af van het weer. Als je een goed seizoen hebt (met juist voldoende regen, of juist voldoende droogte) dan heb je een fijne voorbereiding voor de teelt en heb je en grote kans dat je oogst positief uitvalt, wat dus weer goed is voor de business. Wanneer dit tegenvalt kan dit roet in het eten gooien van de hele teelindustrie en dat is is iets wat voorkomen kan worden met PEAX Data. Dit systeem kan in combinatie met andere processen makkelijker voorspellingen doen, waardoor de teeltindustrie zich beter kan voorbereiden. En daarmee meer happy farmers / happy telers binnen de keten hebben. 

De teler van de toekomst
Wist je dat algoritmes een groot gedeelte van een automatiseringsproces bevorderen? Forecasting algoritmes zijn één van de belangrijkste onderdelen in het proces van PEAX Data en kan ervoor zorgen dat de telers hun voorraden vele beter kunnen inschatten. Hierdoor zal er minder onnodig verbruik zijn van energie en voeding, waardoor er minder ‘waste’ ontstaat en dit ook de wereld een klein beetje mooier zal kleuren. 

Optimaliseren van processen
Zoals bij veel automatiseringsprocessen is dit onderdeel vooral welkom bij het optimaliseren van de processen in een bedrijf. PEAX Data en AI maken het mogelijk om zoveel mogelijk processen te automatiseren en hiermee tijd, energie en geld te besparen. Dit is vooral een belangrijk en positieve winst voor de teeltindustrie, omdat het erg gebruikelijk is dat hier verliezen worden gemaakt. Automatisering en daarmee optimalisering van processen kan daar verandering in brengen. 

Meegroeien met de toekomst 
PEAX Data en AI zijn de laatste jaren flink gegroeid en hebben veel veranderingen doorgemaakt. Het is dan ook te verwachten dat deze groeicurve zich zal doorzetten in de toekomst en de automatiseringsprocessen nóg beter zullen zijn dan zoals we ze nu kennen. Liefhebbers van PEAX Data en AI kijken dan ook erg uit naar de ontwikkeling hiervan en zullen deze met open armen ontvangen. Back to top button