maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Hockeyteam Eemsdeltacollege vierde op landelijke toernooi in Arnhem

spot_img

Arnhem – Het hockeyteam van Eemsdeltacollege uit Appingedam en Delfzijl is bij het landelijke toernooi van Olympic Moves in Arnhem op de vierde plek geĆ«indigd.
Hockey schooltoernooi Het hockeyteam bestaat uit leerlingen van klas 1 tot en met 5 en van vmbo basis tot en met vwo. Een mooie samenwerking tussen de leerlingen van de verschillende scholen/locaties binnen Eemsdeltacollege. Eerder dit jaar werd het hockeyteam de beste van de noordelijke drie provincies en Flevoland tijdens de regiofinales in Assen. Dat was de reden dat het team vrijdag 8 juni mee deed aan de landelijke finale van Olympic Moves in Papendal in Arnhem.

Landelijke finale
In Arnhem kregen de Eemsdeltaleerlingen te maken met geduchte tegenstanders van middelbare scholen uit Heemskerk/Beverwijk, Deventer en Doetinchem. Met name in de snelheid van omschakelen van verdediging naar aanval speelde de jonge sporters parten. Toch kan het team terugkijken op uitstekende prestaties door zo hoog te eindigen. Het was voor de tweede maal op rij dat Eemsdeltacollege uitgenodigd werd voor de landelijke finales. De trainers Martin Haak en Jan Wolthof waren zeer tevreden met het behaalde resultaat. Het overgrote deel van het schoolteam hockeyt bij hockeyclub Eemsmond. Deze club stelde trainingsaccommodatie en materiaal beschikbaar voor de leerlingen van Eemsdeltacollege. Voor volgend jaar probeert men de organisatie van de regiofinales voor hockey naar Delfzijl te halen.

Olympic Moves
Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen landelijk ruim 300 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiast houdt voor sport en hen – door samen te sporten – onvergetelijke en fijne momenten bezorgt. Olympic Moves, een initiatief van de KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
TuinTuin
DierDier

Populaire berichten

Boerenmarkt in Baamsum trekt veel belangstelling

Baamsum - Zaterdag werd er in een grote boerenschuur in Baamsum (tussen Woldendorp en Termunten) een streekproductenmarkt gehouden. Het was aanvankelijk de bedoeling dat...