vrijdag 17 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Historische modeshow door het centrum van Appingedam

spot_img

Appingedam – Op zaterdag 27 mei tussen 14 uur en 15:30 trekt een bonte stoet door Appingedam: het is de historische modeshow van het Museum Stad Appingedam! Het museum organiseert in het kader van zijn 75-jarig bestaan speciaal activiteiten om zoveel mogelijk mensen de collectie van het museum te laten zien: één van de grootste deelcollecties is de kledingcollectie.

Na een oproep via diverse media meldden zich ruim 40 modellen aan om mee te doen: van 4 tot 78 jaar! En dat biedt het museum de gelegenheid om kleding van allerlei stijlen te laten zien aan het publiek: van Ot- en Sien-tijd tot hippe seventies, van petticoat tot kniebroek, mode van 1850 tot 1980. Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven deze modeshow te kunnen zien, is gekozen voor een optocht door het centrum: vanaf het museum naar het kerkplein, vlakbij de oude rechtbank, daar wordt stilgehouden en wat verteld over de kleding.

Datzelfde gebeurt vervolgens op het plein naast de Albert Heijn en het plein voor de Coop. Vervolgens lopen ze via de Wijkstraat weer terug naar het museum, alles onder voorbehoud van goed weer natuurlijk. Kom vooral kijken!

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten