Historische koetsen en oldtimers trokken door Schildwolde tijdens de Fraeylema Koetsentocht

Schildwolde – Afgelopen zaterdag trokken historische aanspanningen, oldtimer automobielen uit de jaren ’20 door het fraaie Groningse landschap. De stoet maakte deel uit van de 22ste editie van de Fraeylema Koetsentocht.

De stoet bestaat bestond uit 5 oldtimer auto’s, 25 museale rijtuigen uit de tijd dat de adel en plattelandsbewoners zich verplaatsten met paard en wagen: een barouche, de imposante bierwagen van Poelman, getrokken door Hongaarse koudbloedpaarden, boodschappenwagens voor uitstapjes en theevisites, 4 kapitale postkoetsen met zitplaatsen bovenop en binnenin en de “Commandeurskoets” van de Compagnie tot Instandhouding van het Oude Gerij. Op het terrein achter manege “De Woldstreek” worden de aanspanningen door een jury van de Vereniging Traditioneel Gerij beoordeeld op veiligheid, authenticiteit, conditie van paarden en tuigage.

Onderweg maakte de stoet twee tussenstops zo werd er gestopt bij de kerk van Hellum die open was voor bezichtiging; tevens was er een optreden van zangkoor “De Parelzangers” op. De tweede stop was bij de Beereshoeve in Noordbroek. Hier had het publiek de gelegenheid om de paarden te aaien en meer te weten te komen over de aanspanningen en de voertuigen.

De Fraeylema Koetsentocht eindigde bij de Fraeylemaborg in Slochteren.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1715″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button