zondag 24 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Historische dag voor Eemshaven: eerste personentrein rijdt vanaf 28 maart

Eemshaven – Woensdag 28 maart wordt een historische dag voor de Eemshaven. De personentrein rijdt dan voor de eerste keer over het nieuwe traject Roodeschool – Eemshaven, met als eindbestemming station Eemshaven.

Eerste trein
De eerste trein vertrekt op 28 maart om 8.52 uur vanuit Groningen – stopt op de diverse tussenstations (laatste in Roodeschool) – en komt om 9.43 u aan in de Eemshaven. Dit is ruim op tijd om de boot naar Borkum te kunnen nemen. Op doordeweekse dagen in het laagseizoen gaat de trein drie keer per dag naar de Eemshaven en in het hoogseizoen vier keer per dag. Voor nadere informatie zie ook www.arriva.nl

Het nieuwe station is onderdeel van de nieuwe spoorlijn van Roodeschool naar de Eemshaven. De feestelijke opening van het nieuwe station Eemshaven vindt op een later tijdstip dit jaar plaats.

Samenwerking
Het spoorproject wordt gefinancierd en mogelijk gemaakt door: het Rijk, de provincie Groningen, AG EMS, ProRail, Arriva, Groningen Seaports, de gemeente Eemsmond, Stadt Borkum, Landkreis Leer, EDR/Land Niedersachsen, de Kamer van Koophandel Noord en Interreg IV-A/ EFRO.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,307VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
KlussenKlussen
AutoAuto