Historisch Cultureel Wandelevenement Fivelstadtocht beleeft lustrumeditie

Appingedam – De nu al bijna zeshonderd inschrijvingen bevestigen het beeld dat dit historisch culturele wandelevenement tijdens het Open Landelijk Monumenten Weekend definitief een vaste plaats op de landelijke wandelkaart heeft ingenomen.

Op zaterdag 8 september 2018 wordt er vanuit Appingedam de vijfde historisch culturele wandeltocht georganiseerd in het gebied Fivelingo voor de afstanden 5-15-25 en 40 kilometer. De start- en finishlocatie is het kleinste Renaissance raadhuis uit 1630 aan de Wijkstraat in Appingedam. Het wandelevenement is altijd op de zaterdag van het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes in het Fivelingo gebied te accentueren en voor de editie van 2018 is een oostelijke route uitgezet.

De voorbereidingen van het eerste lustrum van het wandelevenement de Fivelstadtocht zijn afgerond. De organisatie laat een aantal verrassende en uitdagende routes met even zovele prachtige monumenten alsmede natuurgebieden zien.Op deze oostelijke route voor de 25 en 40 km wandelaars startend vanuit Appingedam worden achtereenvolgens – afhankelijk van de te lopen afstand – de volgende plaatsen met hun wetenswaardigheden bezocht: Steendam, Schildwolde, Hellum, Siddeburen, Tjuchem, Meedhuizen en Amsweer. De vijf en vijftien km wandelaars blijven deze keer aan de noordkant van het Eemskanaal en wandelen rond en langs het gebied Opwierde 2 , Tuikwerd en Fivelzicht alsmede Delfzijl.

Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de grondgedachte van de tocht niet uit het oog wordt verloren: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen en omstreken.

De inschrijving sluit bij maximaal 700 deelnemers en kan tot en met vrijjdagavond 7 september 2018 22:00 uur eenvoudig via de website www.fivelstadtocht.nl worden gedaan. Inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk.

Back to top button