Certificaten uitgereikt aan vrijwilligers AZC Delfzijl tijdens high tea met deelnemende organisaties

Delfzijl – Tijdens een high tea met de organisaties waarvoor ze zich inzetten hebben vrijwilligers van het AZC in Delfzijl dinsdag een certificaat ontvangen.

Vanuit het project #Meedoen zijn dit jaar tientallen bewoners van het AZC bemiddeld naar vrijwilligersorganisaties. Het doen van vrijwilligerswerk is een fijne manier om in contact te komen met de Nederlandse taal en cultuur; om mensen te leren kennen en om een zinvolle invulling aan de dag te geven.

Tijdens een gezellige high tea konden de vrijwilligers vertellen over hun ervaringen. Er zijn asielzoekers actief bij onder andere verzorgingstehuizen, hergebruikwinkels, musea en bibliotheek. Ze waren erg blij dat ze de kans hebben gekregen om actief te worden. Als dank voor hun inzet ontvingen ze een certificaat voor hun werkzaamheden. Ook vrijwilligersorganisaties waren aanwezig en deelden ervaringen met deze doelgroep.

Hoewel de taal soms wat belemmerend kan zijn weegt dit niet op tegen de positieve bijdrage en samenwerking met elkaar. De high tea werd als bedankje georganiseerd voor de vrijwilligers én organisaties die deze mooie ervaringen mogelijk maken. #Meedoen is een samenwerkingsproject tussen de AZC Delfzijl en Farmsum en Cadanz Welzijn.

Meedoen via Cadanz Welzijn
Wilt u als organisatie of vereniging ook een plek bieden aan asielzoekers, voor vrijwilligerswerk, taalstage of werkervaringsplek? Neem dan contact op met Peronne Burggraaf van Cadanz Welzijn. Dit kan telefonisch via 0596-745074 of email naar p.burggraaf@cadanzwelzijn.nl

Back to top button