Het televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert Gemeente Appingedam

Appingedam – Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Appingedam. Kijk van maandag 20 t/m donderdag 23 maart a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ vanuit Appingedam om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Kefah, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorps-/stadsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Appingedam

Helemaal in het noorden van Nederland ligt het historische stadje Appingedam. De oude binnenstad met steegjes, gangen en bruggetjes is een bezoek meer dan waard. Onze presentatoren gaan op pad met verschillende bewoners uit en rond Appingedam. Mirjam gaat een dag mee op avontuur met Erwin Zantinga. Hij gelooft dat het voor mensen goed is op micro-avontuur te gaan. En we ontmoeten Wilbert uit Amsterdam, die de rust in het noorden van Nederland heeft gevonden. Hij leeft van de producten uit de omgeving en zoekt zo de verbinding met de streek. Ook kijken we mee hoe de wereldberoemde orgelbouwer Eppo Rynko Ottes zijn kennis van het vak overdraagt aan jonge orgelbouwers. In Appingedam en omgeving zijn de aardbevingen door de gaswinning een onderwerp dat de bewoners bezighoudt. Hella gaat op bezoek bij Bert en Annemiek Hoffman, die vandaag de laatste spullen uit hun oude huis halen. Hun huis is zo zwaar beschadigd dat ze moesten verhuizen. Mirjam en Bert spreken verschillende bewoners op de Geloof en een Hoop Liefde-bank over de roerige geschiedenis van Appingedam. En Hella en Henk gaan op zoek naar Geloof in Huis.

De gewone dingen

Het vertrouwde NPO 2-programma neemt de kijker van maandag tot en met donderdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven.

Thuis op 5

Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staat Appingedam deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Kijk voor meer informatie: eo.nl/ghl.Back to top button