fbpx
-0 C
Delfzijl
25 januari 2021 01:00

‘Het Hogeland’ is officieel de nieuwe naam van de fusie gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond

Het Hogeland – ‘Het Hogeland’ is de naam van de nieuwe gemeente die per 1 januari 2019 ontstaat uit de samenvoeging van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond. Dit hebben de vier burgemeesters zojuist bekend gemaakt

De inwoners van de vier gemeenten konden hun stem uitbrengen op één van de drie namen die een onafhankelijke selectiecommissie geselecteerd had: het Hogeland, Hunsingo en Marenland. De inwoners hebben massaal aan de oproep gehoor gegeven: er zijn 17.543 geldige stemmen uitgebracht. Daarbij kreeg ‘Het Hogeland’ veruit de meeste stemmen: 71% ging naar deze naam.

Tijdens een persbijeenkomst onthulden de vier burgemeesters gezamenlijk de naam van de nieuwe gemeente. Een feestelijk moment waarbij de aanwezigen toostten op de definitieve naam. “Ik vind het een hele passende naam”, aldus burgemeester Marijke van Beek. “Ze hadden alle drie iets, maar ‘Het Hogeland’ sluit het best aan bij de gevoelens van de inwoners. Niet voor niets is deze naam met kop en schouders verkozen boven de andere twee”.

Volg ons op

10,795FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten