Het Hogeland College Uithuizen maakt indruk met groots theaterspektakel

Usquert – Afgelopen vrijdag speelden maar liefst 39 leerlingen en docenten van Het Hogeland College Uithuizen de sterren van de hemel in het indrukwekkende theaterspektakel “De dag dat de nacht viel…” op boerderij Cleveringaheert in Usquert. In de ijzige kou verwarmden de enthousiaste energieke spelers de harten van het massaal toegestroomde publiek met hun ontroerende spel, zang en dans.

De schitterende tuin van de Cleveringaheert was het decor, waarin het levensverhaal van het Joodse meisje Lea werd verteld ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Een verhaal met duistere, maar ook met ontroerende en hilarische momenten. De geest in het bootje, de angst bij het Joodse gezin, de crash van het vliegtuig en de kilte van de SS-ers zorgden bij menige toeschouwer voor rillingen en maakten diepe indruk. Maar gelachen werd er ook om de komische Duitse soldaten, de puberale zusjes, die steeds de was op moesten ophangen, de nieuwsgierige buurvrouw met haar domme drieling en de dansgroep, die met tuinharken een waanzinnige show gaven.

Het publiek genoot zichtbaar van het zelfgeschreven theaterspektakel, waarin een lach en een traan hand in hand gingen en complimenteerden de spelers na afloop met een staande ovatie en een warm applaus. Een groot compliment voor de school, die heeft laten zien dat je met een enthousiaste groep leerlingen en docenten een indrukwekkend theaterspektakel neer kan zetten.

Back to top button