fbpx
21.2 C
Delfzijl
zondag 20 september 2020
Home Algemeen Het Hogeland College start het nieuwe schooljaar sportief met de Highland Games

Het Hogeland College start het nieuwe schooljaar sportief met de Highland Games

Uithuizen – Al om acht uur ’s ochtends liep er een team van leerlingen en docenten met fakkels naar de school om de lustrumvlam te ontsteken en de Highland Games officieel te openen.

Op verschillende locaties in Uithuizen waren de vmbo-, havo- en vwo-leerlingen van Het Hogeland College aan het sporten. Van bowlen tot bubble voetbal, van hiphop tot archery tag, van suppen tot lacrosse, er was voor iedere leerling een leuke sportactiviteit.

De brugklassers hadden een speciaal programma met hun mentor, hun tutoren en hun klasgenoten. Zij deden een oriëntatieloop dwars door Uithuizen en moesten de snelste route via de punten op de kaart vinden met een stormbaan als eindpunt.

Mede dankzij het prachtige zomerse weer en de goede organisatie, was de lustrumsportdag een groot succes. Ook voor de omgeslagen kanoërs en de leerlingen, die van hun SUP-board in het Boterdiep terecht zijn gekomen.

Organisatoren Erik Zuidema en Simone Palstra kijken terug op een geslaagde Lustrumsportdag. “We vonden het fantastisch om de leerlingen van alle vestigingen met plezier aan achttien verschillende sporten te zien deelnemen”.

Na deze sportieve start van het lustrumschooljaar, kijkt het Hogeland College uit naar de lustrumactiviteiten als de reünies, het symposium, de week van het talent en het Highlands festival.