fbpx
18.4 C
Delfzijl
vrijdag 03 juli 2020
Home Algemeen Hesco Bouw neemt werk leerkrachten Noordewier en Ichthus over

Hesco Bouw neemt werk leerkrachten Noordewier en Ichthus over

Baflo – Op 14 februari voeren scholen in het basisonderwijs actie. De scholen Ichthus en Noordewier in Baflo/Rasquert voeren ook actie. Hesco Bouw neemt op deze dag echter de taak van de leerkrachten over en organiseert dan een kijk- en doe-markt Bouw en Techniek voor alle kinderen. Deze vindt plaats tussen 09.00 en 12.00 uur in de gymzaal bij Noordewier.

Initiatiefnemer van de kijk- en doe-ochtend “bouwen en techniek” is Hesco Bouw, de aannemer die verantwoordelijk is voor de bouw van de Marciaborg. Diverse bedrijven, die ook betrokken zijn bij de bouw van Marciaborg, werken belangeloos mee. Hesco helpt hiermee de leerkrachten en de ouders bij het geven van een mooie invulling van de stakingsdag. Fokko van Calker (Hesco): “De vorige stakingsdag hebben de leerkrachten van Noordewier ons meegeholpen op de bouw. Nu is het andersom en kunnen we de kinderen van beide scholen een alternatief programma bieden die bovendien ook nog leerzaam is.” Een geweldige manier van samenwerken. Overigens verloopt de samenwerking tot nu toe erg fijn. “We hebben erg goede buren aan het bouwteam. Alles verloopt in goed overleg en er wordt rekening gehouden met het feit dat we een school in bedrijf zijn. De kinderen vinden het erg leuk en zitten er met hun neus bovenop”, vertelt Sineke Sietsema, directeur obs Noordewier.

De kinderen gaan tijdens de ochtend met een werkboekje langs stands van bedrijven die op de een of andere manier betrokken zijn bij bouw en techniek en doen daar opdrachten. O.a. KAW Architecten, SSPB Groningen (werken en leren in de bouw) en Hesco zelf zijn natuurlijk aanwezig. Buiten krijgen kinderen voorlichting over bouwverkeer en hoe je hier op een veilige manier mee om kan gaan. Tietia van Houten, directeur cdbs Ichthus: “Door deze kijk- en doemarkt raken de kinderen nog meer betrokken bij de bouw. Ze mogen deze ochtend ontdekken, proberen en experimenteren. Misschien willen ze hierdoor later zelf wel in de bouw werken.”

Waarom een actie?
Aanleiding voor de actie is het feit dat leraren, schoolleiders, schoolbestuurders en andere medewerkers uit het basis- speciaal basis- en (voortgezet) speciaal onderwijs zich ernstig zorgen maken over de toekomst van het onderwijs. De afgelopen maanden is hier al aandacht voor gevraagd en het kabinet heeft een aantal toezeggingen gedaan. Men vindt deze nog onvoldoende om goede oplossingen te realiseren. Om de aandacht van de politiek te blijven vestigen op de problemen worden estafetteacties georganiseerd. De acties kunnen per school verschillen. Er kunnen scholen gewoon open zijn, er kunnen scholen dicht zijn en er kunnen scholen zijn die een alternatief programma aanbieden.

Marciaborg
De Marciaborg is een multifunctioneel kindcentrum. Twee basisscholen (Cdbs Ichthus, obs Noordewier), de peuterspeelzaal van Kids2B, de tennis en sportclubs gaan hier samen.

Advertenties