fbpx
11.3 C
Delfzijl
zondag 07 juni 2020
Home Algemeen Hesco bouw BV uit Stadskanaal gaat nieuwe IKC RENN4 in Appingedam bouwen

Hesco bouw BV uit Stadskanaal gaat nieuwe IKC RENN4 in Appingedam bouwen

Appingedam – Hesco bouw BV uit Stadskanaal is gekozen als aannemer voor de nieuwbouw van IKC RENN4 (Bladergroenschool/de Delta) in combinatie met tijdelijke huisvesting voor de kindcentra  OPwierde en Olingertil.

De keuze voor Hesco bouw is het resultaat van een beoordeling door een commissie waaraan vier partijen deelnamen. Wethouder Lea van der Tuin van de gemeente Appingedam: “Ik ben erg blij dat er nu een aannemer is gevonden. Nu kunnen we volle kracht vooruit om te laten zien dat het nieuwe IKC RENN4 een voorbeeld wordt van de kwaliteit die we in het scholenprogramma willen bereiken. Een gebouw dat plaats biedt aan het passend onderwijs van de toekomst!”

De komende periode zal het ontwerp verder uitgewerkt worden. Het nieuwe gebouw voor IKC RENN4 aan de Olingermeeden krijgt eerst een aantal extra ruimtes. Het is dan groot genoeg om tijdelijke huisvesting te bieden aan de kindcentra Olingertil en OPwierde. Zodra hun eigen gebouwen aardbevingsbestendig zijn gemaakt, verhuizen beide kindcentra terug naar hun versterkte gebouwen. De extra ruimtes worden dan weer weggehaald. IKC RENN4 en ook een deel van het kinderdagcentrum Berjarijke trekken daarna in de nieuwbouw, die dan voor hen op maat gesneden is. Als alles volgens planning verloopt, wordt de tijdelijke huisvesting rond de zomer van 2021 in gebruik genomen. In 2022 kan dan IKC RENN4 naar het nieuwe gebouw verhuizen.

Advertenties