Herontwikkeling Wijkstraat Appingedam kan van start na Officiële overdracht Hotel Wapen van Leiden

Appingedam – Na een lange vertraging is donderdag Hotel Wapen van Leiden in Appingedam officieel overgedragen aan de nieuwe eigenaar, de familie Hu-Cheng. Hiermee kan de herontwikkeling van dit beeldbepalende pand aan de Wijkstraat van start gaan.

Het pand wordt eerst ingrijpend verbouwd, waarbij onder meer de zijde aan het plein uitgebreid wordt met een fraaie serre. Na de verbouwing wordt de hotelfunctie van Hotel Wapen van Leiden uitgebreid met een wereldrestaurant, geïnspireerd op de Chinese keuken.

Hotel Wapen van Leiden wordt een belangrijke blikvanger op de route tussen de binnenstad en Overdiep, mede dankzij de serre met terras. Dit is een aanwinst voor het kerkplein en het versterkt de verbinding tussen beide winkelgebieden. Gasten en bezoekers van Het Wapen van Leiden kunnen straks achter het pand parkeren, via een nieuwe toegang aan de Wijkstraat. De gemeente zal hiervoor het terrein van voormalig Temptation aankopen, omdat deze nieuwe parkeerfaciliteit leidt tot minder autoverkeer op het kerkplein. Ook dit zal de aantrekkelijkheid en de sfeer van het plein ten goede komen.

De gemeente is dan ook zeer verheugd met de herontwikkeling van Het Wapen van Leiden, een belangrijke nieuwe impuls voor de aantrekkelijkheid van Appingedam.

Back to top button