fbpx
13.7 C
Delfzijl
vrijdag 18 september 2020
Home Algemeen Herinrichting Stationsgebied: vanaf 11 juni werkzaamheden rondom het Johan van den Kornputplein...

Herinrichting Stationsgebied: vanaf 11 juni werkzaamheden rondom het Johan van den Kornputplein in Delfzijl

Delfzijl – Op maandag 11 juni starten er werkzaamheden ter voorbereiding voor de herinrichting van het stationsgebied rondom het Johan van den Kornputplein in Delfzijl. De werkzaamheden betreffen het verleggen en vervangen van kabels en leidingen. Op de parkeerplaats aan het Johan van den Kornputplein, in het gedeelte van de blauwe zone, wordt de waterleiding vervangen. Hierdoor zijn er van 11 juni tot en met 15 juni een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar (zie kaartje). Zodra de werkzaamheden op een gedeelte van de parkeerplaats afgerond zijn, gaan de parkeerplaatsen die open kunnen, weer open.

Vervanging waterleiding naast politiebureau
Van 18 juni tot en met 29 juni gaat de waterleiding naast het politiebureau in de groenstrook vervangen worden.

Stremming doorgaande weg Johan van den Kornputplein op 21 juni
Op donderdag 21 juni is van 06.00 uur tot en met 18.00 uur de Johan van den Kornputplein tussen de kruising met de Damsterlaan en de ingang naar de parkeerplaats bij het Gemeentehuis gestremd in verband met het verleggen van kabels. Verkeer wordt middels omleidingsroutes via de Hogelandsterweg en de Oosterveldweg omgeleid.

Hinder voetpad vanaf Landstraat tot Waterstraat
Vanaf maandag 2 juli tot en met vrijdag 13 juli zijn er werkzaamheden aan de waterleiding onder het voetpad vanaf de Landstraat tot aan de Waterstraat. Hierdoor is op enkele plekken het voetpad opengebroken.

Planning
Het verlegen van de kabels en leidingen rond het stationsgebied duren naar verwachting vijf weken. In deze periode kan er hinder worden ondervonden door het aanwezige bouwverkeer en graafwerkzaamheden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de herinrichting van het stationsgebied en andere projecten in het centrum van Delfzijl op de pagina over de projecten in het centrum van Delfzijl.