Herinrichting Kleine Polder Termunterzijl begint na de bouwvak

Termunterzijl – Het Groninger Landschap is sinds 2017 eigenaar van de Kleine Polder in Termunterzijl. De herinrichtingsplannen voor de Kleine Polder heeft Het Groninger Landschap in afstemming met omwonenden gemaakt. Na de bouwvakvakantie start de herinrichting van de Kleine Polder.┬áHet Groninger Landschap verwacht dat het merendeel van het project eind 2021 afgerond kan worden.

Planning werkzaamheden
Na de bouwvakvakantie, op maandag 9 augustus, start de herinrichting van de Kleine Polder met voorbereidende werkzaamheden, voornamelijk aanvoer benodigde materialen. Vanaf week 34 zal er naar verwachting acht weken lang grond ontgraven, verplaatst en verwerkt worden. De grond die vrijkomt tijdens de herinrichting wordt opnieuw gebruikt op dezelfde locatie. Hiermee wordt onnodig grondtransport voorkomen. De werkvolgorde is van oost naar west, zodat omwonenden en bezoekers – zolang het veilig is – gebruik kunnen maken van het bestaande strand.

Natuur en recreatie
In de definitieve plannen voor de herinrichting van de Kleine Polder is er aandacht voor natuur en recreatie. De westkant blijft een recreatief gebied met een zwemplas, strand, speeleiland en een uitkijkpunt. De oostkant wordt ingericht voor natuur, met plek voor vogels, vleermuizen en vissen.

Back to top button