10 C
Delfzijl
13 juni 2021 04:29

Herfstvakantie: perfect weer voor een wandeling

spot_img

Nederland – Het weerbeeld in de herfstvakantie voor de regio’s noord en midden ziet er prima uit. De neerslagkansen zijn klein en de zon schijnt geregeld. Wel neemt de kans op mist in de nacht en (vroege) ochtend toe. De middagtemperatuur ligt rond 13-14 graden. Prima weer voor een boswandeling.

Tot en met zondag is het nog wisselvallig herfstweer met elke dag kans op buien. Koud is het niet met 15-17 graden. Ga je dit weekend op pad voor een boswandeling, neem dan een paraplu mee. Vanaf maandag is het droog en rustig weer, maar de kans op nevel en mist neemt toe. De middagtemperatuur wordt met 13-14 graden geleidelijk wat lager en ligt daarmee rond gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar.

De natuur in herfsttooi, maak een lekkere boswandeling
De herfst is tot nu toe natter dan gebruikelijk, omdat het ene na het andere regengebied over ons land trok. Na het weekend zorgt een groot hogedrukgebied voor rustig en droog weer. Omdat de nachten steeds langer worden, neemt de kans op mist in de nacht en (vroege) ochtend toe. De natuur verkleurt steeds meer en juist de herfstvakantie is een mooi moment voor een herfst- of boswandeling.

Omringende landen ook prima herfstweer
Ook in de ons omringende landen is het vanaf maandag rustig en overwegend droog herfstweer. In zowel België, Frankrijk en Duitsland schijnt geregeld de zon, maar er is wel kans op nevel en mist. In het Middellandse Zeegebied neemt de wisselvalligheid geleidelijk toe en dan vooral in Italië en later in de week ook in Griekenland. Aan de Spaanse costa’s is het prima vakantieweer met veel zon en 22-25 graden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
TuinTuin
DierDier

Populaire berichten