14.2 C
Delfzijl
25 februari 2021 16:52

Heren TRIAS winnen streekderby met 4-0

Delfzijl – In de laatste thuiswedstrijd van deze maand liet TRIAS zaterdagavond zien waarom ze al het hele seizoen vrijwel niet te kloppen zijn in eigen hal. De 4-0 zege op VIOS uit Slochteren was een hele soevereine overwinning. Met focus, scherpte en prima spel. De setstanden in de Brede School Noord sporthal waren 25-15, 25-19, 25-16 en 27-25.

De combinatie ploeg uit Delfzijl en Appingedam heeft nu  45 punten uit 16 duels behaald en staat momenteel op de vierde plaats in de derde divisie.

TRIAS speelde een wedstrijd waarin het steeds de wedstrijd bepaalde. Vooral de enorme service druk viel op en daarnaast was het erg accuraat aan het net zowel aanvallend als blokkerend. Een goed slot van een drukke periode van 6 wedstrijden direct na de jaarwisseling. Absolute uitblinkers waren er niet want het was een prima teamprestatie, maar een compliment kan wel worden gegeven aan Marnix de Rooij die op een voor hem ongebruikelijke plek (hij stond als passer-loper opgesteld) niet alleen veel services van de tegenstander te verwerken kreeg maar ook aanvallend zijn mannetje stond.

In de eerste set speelde TRIAS een bijna foutloze set. Al snel merkte coach René Hulsebos  van VIOS dat zijn ploeg niet scherp aan de wedstrijd begon, en gebruikte al vroeg in de set een van zijn time-outs. Dit mocht de mannen uit Slochteren echter niet helpen, want TRIAS was op stoom. Met onder meer een prachtige mid-aanval van Winston Dipoikromo, een prachtige pipe aanval van André Swiersema en de diagonaalaanvallen van Marcel de Jong die de ene na de andere bal keihard in mepte, werd de setstand uiteindelijk 25-15.

De tweede set liet een zelfde beeld zien voor de ploeg van coach Beuker van TRIAS. Het duurde even voordat de combiploeg op voorsprong konden komen. Waarbij VIOS probeerde er alles aan te doen om het TRIAS lastig te maken. Uiteindelijk groeide de voorsprong naar een punt of vijf  19-15. TRIAS zette nog een tandje bij en wist ook deze set tenslotte vrij soeverein binnen te halen 25-19.

In de derde set leek het er op dat VIOS de hoop op een goed resultaat nog niet had laten varen. Door enkele veranderingen in de opstelling probeerde coach René Hulsebos van VIOS zijn ploeg wat weerbader te maken. Aanvankelijk leek dit succes te hebben, maar wederom pakte TRIAS halverwege de set een punt of zes voorsprong en kon ook de derde set daarom in winst worden omgezet 25-16.

De vierde set ten slotte werd op het laatst toch nog even spannend. Nadat TRIAS opnieuw een flinke voor sprong had genomen 23-16 leek het een kwestie van tijd dat de set binnengehaald zou worden. Een goede serveserie van good old Piet Zijl bracht de spanning echter helemaal terug. VIOS kwam terug tot 23-23. Uiteindelijk waren het twee aanvallen van André Swiersema en Marcel de Jong die de set alsnog in het voordeel van TRIAS liet uitvallen met 27-25. De eindstand van 4-0 levert de mannen van TRIAS weer vijf punten op.

Coach  Beuker had niet verwacht dat deze overwinning zo makkelijk binnen gehaald zou worden. ‘We lopen op onze laatste benen vanwege de nodige blessures. Een groot compliment aan de ploeg, die vooral deze wedstrijd serverend en passend erg sterk stond te spelen’. Volgens aanvoerder de Jong kwam deze streekderby tegen VIOS op een mooi moment. ‘Op deze manier moeten we spelen en dan zorgen dat we in een flow komen. Dat doen we door te vechten voor iedere bal. Als we zo spelen als vandaag hebben we tegen iedere tegenstander kans om te winnen. We zijn nu eerst vier weken vrij, zodat we alle kleine en grotere pijntjes kunnen laten herstellen. Op zaterdag 10 maart spelen we dan weer onze eerste wedstrijd, thuis tegen de koploper Sudosa uit Assen. Met die ploeg hebben we nog een appeltje te schillen, want daar hebben we de wedstrijd verloren. Dat was de enige wedstrijd dat we echt kansloos waren. Dat willen we natuurlijk graag even rechtzetten. De wedstrijd staat gepland om 18.00 uur in sporthal Eelwerd in Appingedam.’

Volg ons op

10,924FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten