Herdenkingsplechtigheid station Delfzijl ter nagedachtenis aan de deportatie van Joodse inwoners

Delfzijl – Zondagmiddag 11 maart werd op het station van Delfzijl een herdenkingsplechtigheid gehouden ter nagedachtenis aan de deportatie van Joodse inwoners uit Delfzijl tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rond kwart voor twee trok de stoet vanaf het gemeentehuis richting het station. Waar in de stationshal enkele toespraken volgenden door onder andere René de Vries, die als ondergedoken kind de Tweede Wereldoorlog overleefde en burgemeester Gerard Beukema. De muzikale omlijsting werd verzorgd door fluitensemble “Unda Maris”.

Na het officiële gedeelte in het station vond er bij de plaquette aan de zijkant van het station nog een bloemlegging plaats door mevrouw Golina Schepel, telg van een Joodse familie uit de gemeente Delfzijl. Na een minuut stilte kwam er een einde aan de herdenkingsceremonie.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1491″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button