Herdenking zeevarenden bij monument voormalige zeevaartschool in Delfzijl

Delfzijl – In de hal van de voormalige zeevaartschool in Delfzijl hangt een plaquette met de namen van leerlingen en oud-leerlingen die in de tweede wereldoorlog zijn gevallen. Ter herinnering aan hen, èn aan alle zeevarenden die tijdens de uitoefening van hun functie zijn omgekomen, wordt elk jaar een plechtigheid gehouden bij dit gebouw.

Vandaag 4 mei zou er in het kader van 75 jaar vrijheid een grootse herdenking plaats vinden bij het monument in de voormalige zeevaartschool waar nu het Scheepvaartkantoor Amasus BV is gevestigd. Maar vanwege het coronavirus vond de herdenking dit jaar in klein comité plaats.

Voorafgaande aan de kranslegging sprak de teammanager Marchel Arling van Noorderpoort Energy en Maritime de aanwezigen toe. Aansluitend droeg Mila Arling een gedicht voor.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2432″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button