Herdenking slachtoffers Salem-ramp en Herdenkings-expositie in Wagenborgen

Wagenborgen – Op maandag 24 oktober wordt in Wagenborgen de brand in het Salem-paviljoen herdacht. Bij deze ramp op het terrein van Groot-Bronswijk kwamen 52 jaar geleden zestien bewoners om het leven.

Een paar dagen na de brand werden onder grote belangstelling zes van de slachtoffers begraven op de Algemene Begraafplaats. De anderen werden ter aarde besteld in de woonplaats van herkomst.

De herdenking vindt plaat aan de voet van het Salem-monument op de Algemene Begraafplaats in Wagenborgen. De aanvang is 10.30 uur. Tijdens deze plechtigheid zullen de namen van de slachtoffers worden afgeroepen. Johan Oostinga, lid van de Raad van Bestuur van Lentis, zal een korte toespraak houden. Aansluitend kunnen er bloemen gelegd worden en er is een moment van stilte om persoonlijk te gedenken.

Na de herdenking wordt in gebouw De Ontmoeting, naast de Petruskerk, de expositie Herdenking Ramp Salem geopend. Dit gebeurt door wethouder Pier Prins van de gemeente Eemsdelta. Na de opening is er koffie en gelegenheid om ervaringen en verhalen te delen.

De expositie over de ramp is te bezoeken op maandag 24 oktober van 11.30 tot 16.00 uur en van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. Op de slotdag, zaterdag 29 oktober, is de expositieruimte open van 10.00 tot 13.00 uur.

Back to top button