Herbouw wijk Opwierde-Zuid verloopt voorspoedig; Eerste bewoners kunnen begin september terug

Appingedam – Acht maanden na de sloop van de eerste woningen aan de Beukenlaan in Appingedam kunnen de eerste bewoners begin september hun intrek nemen in hun nieuwe aardbevingsbestendigere woning.

In de wijk Opwierde-Zuid vindt een grote sloop- en herbouwoperatie plaats van 233 koop- en huurwoningen die niet aardbevingsbestendig bleken.

Er worden 184 (69 particulier en 115 van Wooncorporatie Marenland) aardbevingsbestendige en duurzame gezins- en levensloopbestendige woningen terug gebouwd in de wijk, dat zijn 49 woningen minder dan voorheen. Woongroep Marenland heeft deze woningen elders in Appingedam teruggebouwd. In maart werden de eerste palen geslagen voor de eerste nieuwe woning, de bouw ging voorspoedig, Bouwer Dijkstra Draisma lag zelfs voor op schema.

De hittegolf van augustus heeft voor enige vertraging gezorgd in de oplevering van het tweede blok, het was niet verantwoord om de bouwers met temperaturen van boven de 33 graden fulltime te laten werken. Nadat de hittegolf afliep zijn meer bouwvakkers ingehuurd om te verloren tijd in te lopen.

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal woensdag een werkbezoek brengen aan Appingedam, ze zal praten met vertegenwoordigers van klankbordgroep ‘het vergeten hoekje van Opwierde’ en een bezoek brengen aan de bouwlocatie.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2535″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button