fbpx
12.7 C
Delfzijl
21 oktober 2020 09:59

Hennie Sanders nieuwe bestuursvoorzitter Ommelander Ziekenhuis Groningen

Scheemda – Hennie Sanders MBA MFC is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van het Ommelander Ziekenhuis Groningen. Zij volgt hiermee Albert Koeleman op, die 1 september 2019 met pensioen gaat. De nieuwe voorzitter treedt per 1 juli 2019 aan.

De voordracht is voorbereid door de selectiecommissie bestaande uit twee leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van het Ommelander Ziekenhuis en twee leden van de Raad van Bestuur van de aandeelhouder het UMCG. Henk Bakker, voorzitter RvC Ommelander Ziekenhuis Groningen, is verheugd over de aanstelling van Hennie Sanders: “Het Ommelander Ziekenhuis is een onmisbare schakel in de zorg in Oost-Groningen, met inmiddels stevige samenwerkingsrelaties met huisartsen en overige zorgaanbieders in de regio. Met Hennie Sanders krijgen we een bestuurder die de zorgsector en de omgeving van het ziekenhuis al goed kent. We hebben er alle vertrouwen in dat Hennie Sanders vanuit haar jarenlange bestuurlijke ervaring en regionale contacten een goede invulling zal geven aan haar rol als bestuurder van het Ommelander Ziekenhuis.”

Hennie Sanders zelf kijkt er naar uit om leiding te mogen geven aan het nieuwe Ommelander Ziekenhuis: ”Een geweldige uitdaging om binnen de veranderende eisen samen met alle betrokkenen de beste zorg op de juiste plek te blijven bieden. Voor de regio die mij nauw aan het hart ligt.”

Hennie Sanders is nu nog werkzaam als bestuurder bij Zorggroep Oosterlengte. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de aansturing van de organisatie, onder meer ten tijde van de transitie in de ouderenzorg. Naast haar functie bij Zorggroep Oosterlengte is Hennie actief in verschillende andere bestuurlijke en toezichthoudende functies binnen en buiten de zorgsector.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,219VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten