vrijdag 22 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Henk en Alison kunnen toch zonder zorgen kerst vieren

Appingedam – Na het schrijnende verhaal van Henk en Alison Gerritsen uit Losdorp vorige week op deze website is er positief nieuws te melden. Ze kunnen toch kerst vieren in hun tijdelijke woning in Appingedam. Henk en Allison dreigden 23 december uit hun wisselwoning te worden gezet omdat de huur niet meer door de commissie bijzondere situaties werd vergoed.

Henk en Alison moesten hun koopwoning in Losdorp verlaten omdat deze na de aardbevingen als acuut onveilig werd beschouwd. Het stel zat tijdelijk in een vakantiepark in Vlagtwedde, waar de (geestelijke) gezondheid van Allison sterk achteruit ging na een zelfmoordpoging. Door alle ellende rond de aardbevingen, en de manier waarop deze mensen werden behandeld met de afwikkeling van de schade, zag ze het niet meer zitten.

Uiteindelijk kwamen Henk en Allison in een wisselwoning in Appingedam terecht. Daar zouden ze tot 23 december kunnen blijven, waarna ze op straat zouden worden gezet als er geen huur werd betaald.    

Na de inspanningen van onder andere letselschade advocaat Yme Drots, Sandra Beckerman, Agnes Mulder maar ook zeker Burgemeester Gerard Beukema. Die kwam het stel woensdag de verlossende woorden brengen.

Ze vieren kerst in hun huidige wisselwoning, daar kunnen Henk en Allison zeker tot juni 2020 zonder zorgen blijven wonen. Daarna krijgt het stel een woning in de gemeente Delfzijl aangeboden tot maart 2021. Zo kunnen ze in alle rust op zoek naar een nieuwe woning.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,305VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021