Help: ik word klusser

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Nederland – We hebben er allemaal weleens last van dat er iets kriebelt vanbinnen. Een vaag verlangen om die ene mooie stoel te maken of misschien wel achter in de tuin een houten terras aan te leggen. Korte tijd ben je erg gemotiveerd en je wilt dan meteen aan de slag. Het is erg belangrijk om dan de juiste tools in huis te hebben om meteen aan het werk te kunnen. Overal zijn gereedschapskisten te verkrijgen, maar welke tools heb je daarvoor nodig? Hieronder staan de belangrijkste gereedschappen voor je op een rij.

(Klauw)hamer in de kist
Waar iedereen het over eens is, is dat de hamer toch wel tot de top van het gereedschap behoort. Met zijn vele toepassingen mag hij niet ontbreken. Een hamer is niet alleen geschikt voor het slaan van spijkers, maar ook geschikt om ergens veel kracht op uit te oefenen. Denk bijvoorbeeld aan een plank op zijn plek slaan, maar ook spijkers weer uit het materiaal halen. Dit is waar de term klauwhamer vandaan komt. De klauwhamer heeft aan de achterkant een spleet in het metaal waar de spijker tussen klemt. Door de kop op de ondergrond te zetten, kan je zo een spijker weer uit hout halen. Een toffe multitool dus.

Schroeven en spijkers
Of het echt in de categorie gereedschap valt, durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar het is iets dat zeker niet mag ontbreken in de toolbox. Schroeven en spijkers zijn er in alle vormen en maten en dat is niet voor niks, want je hebt ze vaak nodig. Woodies, een groot merk in schroeven, heeft bijvoorbeeld al een enorm scala. Woodies schroeven zijn voornamelijk geschikt voor hout, wat vaak het materiaal is als het om schroeven gaat. Bij spijkers is er ook aan allerlei materialen gedacht. Er zijn bijvoorbeeld staalspijkers, maar ook betonspijkers en platte kopspijkers. De laatste zijn dan weer het geschiktst voor je houten terras. Wil je woodies ultimate kopen, dan kan dit ook online. Een aanbieder van woodies schroeven biedt deze vaak aan.

Schroevendraaier en schroeftol
Die schroeven heb je nu bij je, maar je hebt dan ook iets nodig om het materiaal in te draaien. Hier komt een schroevendraaier aan te pas. Uiteraard heeft deze net als de schroeven verschillende koppen en het is dus goed opletten of je de juiste kop te pakken hebt. Vaak komen ze in sets waardoor dit geen probleem hoeft te zijn. Mocht je het geautomatiseerd willen, kan je kiezen voor een schroeftol. Deze heeft een accu en kan je dus ook overal mee naartoe nemen zonder dat je ergens in het stopcontact hoeft te zitten. Super handig voor buiten klussen dus. Samen met de hamer en de schroeven staat je een klus succes te wachten.

Back to top button