fbpx
22.6 C
Delfzijl
vrijdag 14 augustus 2020
Home Algemeen Havenstad FM country-programma wint prijs

Havenstad FM country-programma wint prijs

Leerdam – De winnaars zijn bekend gemaakt, awards uitgedeeld, felicitaties gedaan kortom het 33e Award Gala van de Dutch Country Music Association afgelopen zaterdag in partycentrum “t Dak in Leerdam zijn voor Havenstad FM succesvol afgesloten.

In de categorie “beste country radioprogramma van het jaar” ging de radio award naar het country programma “CountryFile” van programmamaker Roel Stabler.

De DCMA is de enige vereniging in Nederland die zich inzet voor de promotie van de countrymuziek van eigen bodem in de breedste zin van het woord.

In de categorie “Country radioprograma’s” werden radiomakers  opgeroepen om mee te dingen naar de DCMA Radio Award 2017. Ieder country programma bij een Nederlandse omroep, ongeacht of dit een ziekenomroep, lokale, regionale of landelijke omroep is, kwam voor deelname in aanmerking.

Een jury bestaande uit een vijftal deskundigen beoordeelden de programma’s op 3 onderdelen, te weten samenstelling, presentatie en techniek.

De 3 inzendingen met de hoogste waardering werden voor de DCMA Radio Award 2017 genomineerd. Op het 33e Award Gala werden ook de awardwinnaars in de andere categorieën bekend gemaakt. Zo ging er nog een award mee naar het Noorden, zangtalent Rik Vinke (18) uit Schoonebeek werd bekroond tot ‘meest veelbelovende nieuwkomer’ van de countrymuziek. Countrykoningin Ilse de Lange zwaaide hem alle lof toe.

loading...