Handtekeningenactie wees Geen Kniepert van start gegaan

Groningen – De initiatiefnemers van Wees Geen Kniepert! hebben donderdag de handtekeningenactie afgetrapt voor het behoud van de waardevermeerderingsregeling.

Op een enorme postkaart zetten vertegenwoordigers van deelnemende politieke partijen en maatschappelijke organisaties de eerste handtekeningen onder de oproep aan het kabinet, minister Kamp en Kamerleden om de compensatieregeling voor slachtoffers van aardbevingsschade niet af te schaffen.

Provinciaal SP-fractievoorzitter en initiatiefneemster Sandra Beckerman: “Het is een geweldig signaal dat we hier vanmiddag staan met zoveel maatschappelijke organisaties en bijna alle Groningse politieke partijen. Het afschaffen van deze enige vorm van directe compensatie voor al het leed dat de gaswinning veroorzaakt is oliedom. Naast dat het heel erg is voor de gedupeerden is de regeling ook hard nodig om huizen energiezuiniger te maken, waardoor minder gas gewonnen hoeft te worden.”

Voorbijgangers konden de grote actiekaart tekenen. Daarnaast deelden de organisaties ook kleine kaarten uit met de oproep, die opgestuurd kunnen worden naar het Binnenhof. De petitie kan digitaal getekend worden op: www.weesgeenkniepert.nl.

De petitie wordt gesteund door onder andere de Groninger Bodem Beweging, Milieudefensie, Het Groninger Gasberaad, Groninger van het Jaar finaliste Annemarie Heite, de SP, ChristenUnie, D66, GroenLinks, Groninger Belang, Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren en de Partij voor het Noorden. Een kniepert is een traditioneel streekkoekje dat rond nieuwjaar wordt gegeten, maar ook een uitdrukking voor een gierigaard.

Back to top button