vrijdag 24 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Hand- en polschirurgen Martini Ziekenhuis bij de beste in Europa

spot_img

Groningen – Het Martini Ziekenhuis heeft onlangs het exclusieve predicaat ‘Hand Trauma and Replantation Center’ gekregen van de FESSH, dat is de Europese Handchirurgie Vereniging. Dit predicaat is een bevestiging van de hoge kwaliteit die de handchirurgen en handtherapeuten van het Martini Ziekenhuis leveren als het gaat om de behandeling van hand- en polsaandoeningen.

In het Martini Ziekenhuis kunnen mensen terecht voor de behandeling van allerhande klachten van de arm, hand en pols, bijvoorbeeld veroorzaakt door reuma en artrose, maar ook voor hand- en polschirurgie na bijvoorbeeld een ongeluk.

Marius Kemler, hand- en polschirurg: ‘De patiënt is in het Martini Ziekenhuis gegarandeerd van de best mogelijke zorg bij hand- en/of polsproblemen.  We hebben vijf Europees gecertificeerde handchirurgen in dienst. Ook de handtherapeuten hebben een specialistische opleiding van de FESSH gevolgd en zijn gecertificeerd. Samen willen we zorg leveren op het hoogste niveau. Dit predicaat toont aan dat we aan de strengste Europese kwaliteitseisen voldoen voor wat betreft behandelingen en operaties. Daar zijn we heel trots op.’

Innovatieve technieken en apparatuur
Het Martini Ziekenhuis ziet jaarlijks ruim 2000 patiënten op de polikliniek met hand- en polsklachten. Daarvan wordt ongeveer een kwart geopereerd. Kemler: ‘Doordat we veel patiënten zien, hebben we veel kennis en ervaring. Ook als het gaat om complexe diagnoses of onbegrepen polsklachten van patiënten, waarbij er geen breuk of scheurtje is te zien. We hebben de modernste apparatuur in huis om de juiste diagnoses te kunnen stelen. Zo hebben we speciale fijne apparatuur om met een kijkoperatie bandletsel van de pols te kunnen vaststellen. Zo’n kijkoperatie is door de beperkte ruimte in de pols technisch lastig en wordt nog maar weinig gedaan. Daarmee lopen we in Europa voorop!’

Expertisecentrum
Hand- en polschirurgie is één van de acht expertisegebieden van het Martini Ziekenhuis. Uit heel Noord-Nederland komen patiënten naar het Martini Ziekenhuis, niet alleen vanwege de persoonlijke aandacht, maar vooral omdat het ziekenhuis voorop loopt op het gebied van technologie, kennis en opleiding.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
DierDier

Populaire berichten