Grunn Lympics: Olympische Spelen voor basisschoolleerlingen

Groningen – Voorafgaand aan de Olympische Spelen in Tokyo organiseert Huis voor de Sport Groningen van 7 juni tot en met 9 juli de Grunn Lympics: Olympische Spelen voor leerlingen van basisscholen in de provincie Groningen.

De Grunn Lympics worden tijdens de lessen bewegingsonderwijs en/of naschoolse sport- en beweegactiviteiten georganiseerd door sportcoaches van Huis voor de Sport Groningen. Basisschoolleerlingen kunnen deelnemen aan de volgende vijf thema’s: Atletiek, Turnen, Freerunning, Judo en Skills. Per thema zijn er meerdere disciplines te onderscheiden.

Medailles
Leerlingen mogen zelf kiezen aan welke thema’s ze willen meedoen. Door te oefenen op de verschillende onderdelen kunnen er uiteindelijk individueel bronzen, zilveren of gouden medailles behaald worden. Per discipline zijn vooraf normen vastgesteld die de kleur van de medaille bepalen.

Beweegtalent
Elk kind heeft beweegtalent en kan, door te oefenen, zichzelf verbeteren. Met de Grunn Lympics wil Huis voor de Sport Groningen dan ook alle kinderen in de provincie Groningen uitdagen om met plezier talenten te ontdekken in een door de sportcoach gecreëerde, uitdagende sport- en beweegomgeving.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over de Grunn Lympics contact met ons op via T 050-87 00 100 of E info@hvdsg.nlBack to top button