10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 12:54

Grote rekendag CBS De Noordkaap

Uithuizermeeden – Woensdag deden leerlingen van CBS De Noordkaap in Uithuizermeeden mee aan de landelijke Grote Rekendag.

Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek. Het thema van deze 17e editie is ‘Uit verhouding’. De kinderen verkennen tal van situaties waarin de verhoudingen niet kloppen.

De leerlingen werken daarbij in verschillende leerstofdomeinen. Zo leren ze verhoudingsgewijs redeneren, maar ook meetactiviteiten en het verkennen van ruimte (meetkunde). Het doel is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!

Op de Noordkaap was de officiële opening voorbereid door een rekenwerkgroep van studenten van de pabo NHL Stenden te Groningen. Deze gezamenlijke opening vond plaats op het plein. Alle kinderen kregen de opdracht om voorafgaand aan deze dag een uitverhouding foto te maken en mee te nemen naar school. De hele school was versierd met prachtige foto’s. Op de dag zelf opende Simon van der Wal directeur bestuurder van de VCPO-NG officieel de grote rekendag door een modeshow te openen die uiteraard uit verhouding was. Alle kinderen en leerkrachten gingen uit verhouding over de catwalk. De ouders moedigden iedereen aan. Daarna gingen de kinderen naar binnen om in hun groep aan de slag te gaan met het onderwerp uit verhouding.

“Het was een hele geslaagde dag. De kinderen hebben genoten en hadden helemaal niet het idee dat zij de hele dag moesten reken. Rekenen moet je vooral doen!” ,voegt Tom Bosma toe tweede jaars stagiaire van de NHL Stenden Pabo.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten