Grote belangstelling voor open dag Ommelanderdiek tijdens de Dag van de Bouw

Delfzijl – Bouwcombinatie Ommelanderdiek en waterschap Noorderzijlvest deden zaterdag 2 juni mee aan de nationale Dag van de Bouw. Ruim 700 mensen kwamen van dichtbij kijken hoe de dijkververhoging tot stand komt. Er kon onder meer een busrit gemaakt worden naar de nieuwe dubbele dijk in aanbouw, waar ruimte komt voor natuur en zilte gewassen. De meeste activiteiten vonden plaats ter hoogte van het nieuwe MuzeeAquarium. Deze was voor de gelegenheid gratis te bezoeken.

Aannemerscombinatie Ommelanderdiek (Boskalis Nederland en KWS) stelt voor de gelegenheid ook vandaag zondag 3 juni een deel van de dijk tussen Nieuwstad en de Robbenplaatweg bij de Eemshaven open. Dat is vrij toegankelijk om te wandelen of te fietsen. Er is geen parkeergelegenheid.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1610″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button