13.6 C
Delfzijl
zaterdag 25 mei 2019
Home Evenementen Grote belangstelling voor intocht Sinterklaas in Delfzijl

Grote belangstelling voor intocht Sinterklaas in Delfzijl

Delfzijl – Sinterklaas is zaterdagmiddag aankomen in de haven van Delfzijl. De goedheiligman werd op de Handelskade opgewacht door een groot aantal kinderen. Nadat burgemeester Beukema de Sinterklaas officieel had verwelkomd in Delfzijl ging hij bij zoveel mogelijk kinderen langs om ze een handje te schudden. Ondertussen deelden de pieten strooigoed uit aan de wachtende kinderen.

Na het programma in de haven vertrok Sinterklaas op zijn paard naar het centrum van Delfzijl om een rondgang maken door het centrum o.b.v. het Delfzijls Harmonie Orkest.

Om drie uur werd Sinterklaas weer terug verwacht in de haven want in de evenementenhal zaten een groot aantal kinderen te wachten voor het grote Sinterklaasfeest.

Nadat Sinterklaas was aangekomen gaven de dansers van dansschool The Legacy een demonstratie, er werden liedjes gezongen. Tevens vond de prijs uitreiking plaats van kleurplatenwedstrijd waaraan scholen in Delfzijl hebben deelgenomen. En bij het verlaten van de hal kregen de kinderen iets lekkers mee naar huis.

Advertenties

Advertenties