Groot aantal vrijwilligers zetten zich in tijdens NLdoet

Regio – Meer dan 350.000 vrijwilligers hebben vrijdag en zaterdag deelgenomen aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet. Deze actie wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds wil met NLdoet vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk. Ook in de regio werden vol op klussen aangeboden waar aan een groot aantal vrijwilligers deelnamen.

In Delfzijl werd er op beide dagen geklust bij Groen voor Rood. Zo werd er een rozentunnel gemaakt, de bomen in de boomgaard werden verzorgd en er werd geschoffeld. Op basisscholen de Windroos en Sterre der Zee werden de pleinen opgeknapt. Op de Windroos werd de Graffiti van de muren gehaald, een tegelpad aanleggen naar het oud papier hok en het plein versierd met betonverf. Er werd op het plein van de onderbouw geschilderd en een bankje geplaatst voor de bovenbouw kinderen.

Bij KBS Sterre Der Zee werd zowel het plein opgeknapt en de school gronding schoon gemaakt. Het plein werd voorzien van cijfers en letters in betonverf en het zand in de zandbak werd vervangen. Er werden houtspaanders aangebracht onder de speeltoestellen, de speeltoestel kregen een opknapbeurt en het zwerfafval werd opgeruimd. Dit project werd gesteund door de Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta, dames van het Secretaresse Intervisie hebben zich ingezet voor de school.

In Westeremden gingen de ouders aan de slag bij de speeltuin. Want de speeltuin had een opfrisbeurt nodig, toestellen werden ontdaan van groene aanslag en tegels onder enkele toestellen verwijderd en schoongemaakt. De jeugd ging in de middag aan de slag in het dorp om zwerfafval te verzamelen. In totaal werd er voor 49 kilo aan zwerfafval verzameld.

Heuvelman – Ibis en Scouting Fivelgroep Delfzijl gingen aan de slag met de steigers aan het Schildmeer waar tijdens het vaar seizoen de vloot van de scoutinggroep afgemeerd ligt. Een deel van deze steigers verkeerde in dusdanig slechte staat dat het niet meer veilig te gebruiken was. Heuvelman Ibis zorgde voor nieuwe meerpalen. Deze werden door een kraanschip van de firma geplaatst. Vrijwilligers van de scoutinggroep vervingen een deel van de bovenzijde van de steigers. Tevens werd er bij het gebouw van de scouts in Delfzijl het verzakte klinkerpad naar de loodsen opnieuw bestraat.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”574″]

Back to top button