Groningstalige band Steernvanger naar Andledon

Den Andel – Aanstaande zondagmiddag (16 juni) vindt op Cultuurerf Andledon in Den Andel een optreden plaats van de band Steernvanger. De vijfkoppige band onder leiding van Dion Bouwes (gitaar en zang) en Dennis Krottje (gitaar) speelt Groningstalige easy pop en folk.

Na het winnen van het Grunneger Laidjes Festival 2017 ging het Dion Bouwes en Dennis Krottje voor de wind. Ze schreven in sneltreinvaart nieuwe nummers en stonden onder meer op het bevrijdingsfestival Groningen en in de Martiniplaza. In het noorden en oosten van ons land zijn ‘Duuster’, ‘De moat is vol’ en de zomerhit ‘De wereld in mien kop’ inmiddels met grote regelmatig te horen.

Het succesvolle duo Bouwes en Krottje vormt samen met Peter van der Struik (bas/zang), Matthijs Vogt (drums) en Marco Veldman op mondharmonica en zang de band Steernvanger. Het vijftal maakt Groningse indie folk. Met poëtische taal maakt de band nummers die afdwalen in je gedachten, variërend van gevoelig en duister naar aanstekelijk en optimistisch. Steernvanger was onder meer te zien en te horen op het Bloeifestival Uithuizen, het Rumbling Earth Festival in Groningen, op het Art Carnivale Festival, op het Taribush Kuna Festival en Meulnpop Sint Annen. In februari 2018 speelde het duo eerder op Andledon, met een iets andere begeleiding.  

Het optreden van Steernvanger start komende zondag (16 juni) om 15:30. De entree voor het optreden bedraagt 10 euro. Cultuurerf Andledon is te vinden op het adres Kruisweg 6 in Den Andel.

Back to top button