Groningse reisorganisator eerste met pakketreizen vanuit Eemshaven naar Noorwegen

Eemshaven – De Groningse themareisorganisator Travel4Reasons biedt als eerste reisbureau een compleet verzorgde reis vanuit de Eemshaven naar Noorwegen. Als eerste reisbureau is het aangesloten bij Holland Norway Lines, waarmee je vanaf april 2022 naar Kristiansand in Noorwegen vaart. Naast de bootovertocht organiseert het reisbureau de overtocht met eigen auto, overnachtingen en mogelijke activiteiten.

Oslo, Bergen, Stavanger. Het wordt vanaf volgend jaar een stuk makkelijker en sneller om deze steden vanuit Nederland te gaan bezoeken. Vooral de Noorse natuur kan een betoverend effect op je hebben.

Je rijdt binnen Nederland naar de Eemshaven, en met je eigen auto onderin het ruim reis je per boot comfortabel af naar Noorwegen. Marc Tolsma, eigenaar van Travel4Reasons, maakte afgelopen september zelf de autoreis naar Noorwegen, via Hirtshals, Denemarken. Alle arrangementen die hij aanbiedt wil hij eerst zelf hebben gemaakt. Om persoonlijk te ervaren waar de parels liggen, hoe de dennenbomen ruiken, en om welke hoek je zeker eens moet kijken.

Door corona zag hij de aanvragen van zijn bestaande arrangementen (naar Groot-Brittannië, Ierland en IJsland) slinken. Een uitbreiding op het aanbod was dus gewenst. Maar het moest wel een passende uitbreiding zijn. Natuurgeweld, ruimte, unieke locaties. De link naar Scandinavië was snel gelegd. “Noorwegen is een prachtig, groots en natuurrijk land. We vielen dan ook met onze neus in de boter toen in november Holland Norway Lines liet weten deze reis mogelijk te maken vanaf de Eemshaven.Een geweldige aanvulling op ons bestaande pakket”, aldus Tolsma. “En het is een veilig en comfortabel gevoel om met je eigen auto door een nog onbekend land te rijden.”

De eigenaar van het Groningse reisbureau legde contact met Holland Norway Lines en samen hebben zij deze eerste Nederlandse samenwerking opgezet. Dus ook voor de mensen die alleen hun vaart al hebben geboekt, kan het landarrangement via Travel4Reasons worden vastgelegd. Er zijn tal van activiteiten waarmee het authentieke Noorwegen te ontdekken is, vertelt Tolsma. “Ontdek de cider-boerderijen, ga wandelen, maak uitdagende hikes, en poedel met je voeten in het koude smeltwater. Of kom tot rust tijdens het vissen, of in je kajak. Bezoek de ruisende watervallen, en ervaar de oorverdovende stilte in de talloze dennenbossen, waar alleen je eigen ademhaling je afleiding kan zijn.” Travel4Reasons heeft de unieke locaties alvast voor je geselecteerd: https://www.travel4reasons.nl/reizen/autovakanties-4-seizoenen/noorwegen-vanuit-groningen

Back to top button