fbpx
7.1 C
Delfzijl
20 januari 2021 02:42

De Groningse museumvrijwilliger is goud waard!

Slochteren – In het kader van de ‘Dag van de Vrijwilliger’ op donderdag 7 december 2017 brengt de Museumvereniging speciale odes aan museumvrijwilligers.

Met een ‘Ode aan al onze museumvrijwilligers’ bedankt de Museumvereniging 26.000 vrijwilligers. De ode bestaat uit 40 ontroerende miniportretten door heel Nederland met persoonlijke verhalen en motivaties. Drie van die portretten zijn van vrijwilligers in de provincie Groningen. Vrijwel alle Nederlandse musea werken met vrijwilligers. Zelfs 16% van de musea draait volledig op hun tomeloze energie en toewijding. ‘De waarde die vrijwilligers toevoegen aan musea in Nederland is onschatbaar’, volgens Mirjam Moll, manager promotie & platform.

Bekijk hier de odes aan museumvrijwilligers in Groningen:
• Museumvrijwilliger De Fraeylemaborg, Slochteren: https://youtu.be/rMuQl3jYwgk
• Museumvrijwilliger GRID, Grafisch Museum Groningen: https://youtu.be/m8dysZ4fQ3Q
• Museumvrijwilliger Nationaal Rijtuigmuseum, Leek: https://youtu.be/A_q3ps6argo

De museumvrijwilligers zijn actief in bijna 4.000 voltijdsbanen in de sector. Kapitalisatie van de belangeloze inzet van vrijwilligers telt op tot € 100 miljoen. Dat is zo’n 10% van de omzet van de museumsector.

In deze snel veranderende samenleving musea vertellen verhalen die we niet mogen vergeten. Met hun collecties verrassen en verrijken musea de maatschappij voortdurend. Door mensen te verrassen, te prikkelen en te inspireren met kunst en erfgoed, met ons aller museumschatten: ons échte goud! Het beoogde resultaat is een sterkere reputatie van alle musea en meer waardering voor museale collecties bij het grote publiek.

Volg ons op

10,788FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten