Groningse dichter Inge Zwerver overhandigt nieuwe dichtbundel aan Ineke van Gent, burgemeester van Schiermonnikoog

Schiermonnikoog – Op zaterdagmiddag 16 december nam Ineke van Gent burgemeester van Waddeneiland Schiermonnikoog, de nieuwe dichtbundel ‘Een zee van troost’ van de Groningse Waddendichter Inge Zwerver in ontvangst. De feestelijke middag werd goed bezocht door eilandgangers en eilandbewoners en werd georganiseerd door boekhandel Kolstein in Hotel van der Werff op Schiermonnikoog.

Een zee van troost
Inge Zwerver schrijft gedichten onder de naam Wadwicht. Als kunstenaar is ze inmiddels een bekende ambassadeur voor Werelderfgoed Waddenzee. Ineke van Gent illustreerde dit tijdens de boekpresentatie met het verhaal dat ze onlangs aanwezig was bij een groot bestuurdersoverleg over het Waddengebied: “Habers, minister van Infrastructuur en Waterstaat begon zijn bijdrage voor deze bijeenkomst met het voordragen van een gedicht. Dat is een gedicht van onze Waddendichter, reageerde ik toen trots.”

Troostbundel
Omdat veel van haar gedichten troost bieden en een gevoel van herkenning geven, brengt Inge oude én nieuwe gedichten bij elkaar in een troostbundel. Vormgeving en illustratie van het boek zijn verzorgd door Vera Post. Met ‘Een zee van troost’ draag je het waddengevoel altijd met je mee. Inge Zwerver schrijft heldere en herkenbare gedichten, waarin ze de gevoelens en gedachten vertaalt van mensen die ze treft in het Waddengebied. Eerder uitgegeven dichtbundels zijn: ‘Dichter bij het Wad’ (2019) en ‘Hier waait de wind’ (2021).

Back to top button