fbpx
11 C
Delfzijl
24 oktober 2020 10:35

Gronings leesproject scoort landelijk

Delfzijl – Al zes jaar weet Scoor een Boek!, een leesproject van Biblionet Groningen, duizenden Groningse kinderen te motiveren om te lezen. Dit succes is niet onopgemerkt gebleven, want in februari trapt Scoor een Boek! af in nog vijf regio’s in Nederland. De komende negen weken gaan 11.000 kinderen zoveel mogelijk boeken lezen. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door spelers van FC Groningen,  AZ, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, N.E.C. en Willem II. 

Scoren kun je overal! Met die gedachte voert Biblionet Groningen al zes jaar lang een uniek leesproject uit voor basisschoolleerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! Samen met FC Groningen in de Maatschappij wakkeren de bibliotheken daarmee het leesplezier bij kinderen aan.

Scoor een Boek! bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Het project stimuleert kinderen om meer te lezen.

Tom van Weert
FC Groningen-speler Tom van Weert zal de komende negen weken de 5.500 Groningse leerlingen aanmoedigen. De kinderen houden op een speciale poster bij hoeveel boeken er in de klas zijn ‘gescoord’. Scoor een Boek! wordt in april sportief afgesloten op het voetbalveld. Daar wordt ook bekendgemaakt hoeveel boeken de leerlingen samen hebben gelezen. 

Thuis boeken scoren
Scoor een Boek! vindt niet alleen plaats in de klas. Biblionet Groningen roept ook gezinnen op om thuis boeken, kranten en tijdschriften te gaan ‘scoren’. Het hele gezin mag meedoen: jong en oud. Voor de thuiseditie kunnen de gezinnen voetbalplaatjes sparen van FC Groningen. De plaatjes, verkrijgbaar in de Groningse bibliotheken, zijn te verdienen door boeken te lenen in de bibliotheek of door mee te doen aan de activiteiten tijdens de Scoor een Boek! Experience. Kijk voor meer informatie op www.biblionetgroningen.nl/scooreenboek

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

Illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen bij minderjarige jongen

Appingedam - Handhavers hebben donderdagmiddag bij een minderjarige jongen in Appingedam een hoeveelheid illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen. De politie werd erbij gehaald...