fbpx
18.1 C
Delfzijl
woensdag 27 mei 2020
Home Agenda tips Groninger Zilverkamer op afspraak open

Groninger Zilverkamer op afspraak open

Appingedam – De Groninger Zilverkamer gaat weer open. Vanaf 1 juni kunnen belangstellenden de Groninger klederdrachten op afspraak weer bewonderen. Uiteraard helemaal volgens de huidige richtlijnen: niet allemaal tegelijk en op minstens anderhalve meter afstand van elkaar. Een telefoontje naar de museumleiding is voldoende voor een afspraak. Om iedereen de komende periode alsnog in de gelegenheid te stellen de expositie te bezoeken, wordt de duur verlengd tot en met 6 september.

De expositie ‘Een pracht van en Groninger dracht’ neemt de kijkers zo’n 200 jaar mee terug in de tijd. Hoe kleedden de Groningers, man en vrouw, arm en rijk, boer, burger en ambachtsman zich tot in het begin van de negentiende(!) eeuw?

Wie de Groninger Zilverkamer bezoekt, komt de verschillen tegen in kleding van arm en rijk, ook de onderlinge competitie tussen de ‘rijken’ – met name de ‘dames’ – komt letterlijk in vol ornaat tot uitdrukking. De armbanden, de halssieraden, de oorijzers, de spelden, de gespen, van goud en zilver, al dan niet belegd met bloedkoralen: ze tonen tezamen een levendig beeld van kleedgewoonten tussen halfweg de achttiende en het begin van de negentiende eeuw, inmiddels meer dan 200 jaar geleden. Kaarten en afspraken via 06-26588992.

Advertenties