vrijdag 17 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Groninger Zilverkamer is uit haar jas gegroeid en opent tweede expositieruimte

spot_img

Appingedam – Het Fonds Eemsmond presenteert vrijdag 16 februari het boek “De Groninger Zilverkamer.” De verschijning van het boek gaat gepaard met de opening van de tweede grote expositieruimte voor de omvangrijke zilvercollectie in het bankgebouw.

In het boek beschrijft samensteller Diederick H.J. Ninck Blok uit Groningen de belangrijke exemplaren uit de omvangrijke collectie van de Groninger Zilverkamer. Hij is antiquair en beëdigd taxateur. Zijn teksten zijn rijkelijk voorzien van foto’s van de hand van Hans Westerink uit Zwolle. Het Groninger zilver wordt met grote kennis van zaken geplaatst in historische en ambachtelijke context. Ook besteedt de samensteller uitgebreid aandacht aan de ooit zo rijke Groninger zilvercultuur en de vele zilversmeden die onze provincie telde. Het boek is uitgegeven bij Philip Elchers in Groningen en vanaf zaterdag 17 februari o.a. verkrijgbaar in de Groninger Zilverkamer en bij de uitgever.

De nieuwe expositieruimte was noodzakelijk geworden door de enorme uitbreiding van de collectie van de Groninger Zilverkamer, sinds de start in 2013. Het bankgebouw bood gelukkig de mogelijkheid voor een tweede grote zaal. De collectie is door twee vakmensen overzichtelijk verdeeld over beide zalen en voor elke bezoeker een lust voor het oog.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier

Populaire berichten