fbpx
2 C
Delfzijl
27 januari 2021 08:26

Groninger Golfclub Duurswold speelt de Ryder Cup

Steendam – Op de Groninger Golfclub Duurswold aan de Roegeweg in Steendam wordt zaterdag 24 en zondag 25 augustus voor de zesde keer de Ryder Cup gespeeld.

In de mondiale golfwereld is de Ryder Cup het belangrijkste toernooi waarbij mannelijke beroepsgolfers in teamverband tegen elkaar spelen. Een Amerikaans team speelt elke twee jaar tegen een Europees team, afwisselend op een golfbaan in de VS of in Europa.

De droom van elke beroepsgolfer is aan deze wedstrijd mee te mogen doen en de felbegeerde Ryder Cup als team in handen te krijgen. Groningse Golfclub Duurswold heeft hier zijn eigen variatie op bedacht. Leden geboren in de provincie Groningen strijden tegen leden uit “de rest van de wereld”. Met vier verschillende wedstrijdvormen kunnen gedurende zaterdag en zondag voor elk team punten verdiend worden.

Traditie wil dat de captain van het winnende team na uitreiking van de Cup de vijver in gejonast wordt. De Ryder Cup is voor de leden van Groninger Golfclub Duurswold het grootste en gezelligste evenement van het jaar en wordt op zondagavond feestelijk afgesloten met een barbecue. Toeschouwers zijn bij dit evenement van harte welkom.

Volg ons op

10,819FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten