Groninger Dorpen lanceert handboek voor leefbaarheid

Ten Boer – De vereniging Groninger Dorpen heeft samen met leden en overheidsorganisaties de Actieve Dorpen Aanpak ontwikkeld (ADA): een handboek voor leefbaarheid in de dorpen van Groningen. ADA, een handig handboek voor leefbaarheid in de dorpen van Groningen. ADA is op 28 oktober gelanceerd in de KunstKerk te Warffum, tijdens de Groninger Dorpendag.

“Een goede samenwerking tussen dorpsbewoners, dorpsorganisaties en gemeenten is meer dan ooit vancruciaal belang om zaken over en weer voor elkaar te krijgen.” zegt de vereniging.

“Groninger Dorpen bundeltervaringen uit de praktijk in een digitaal handboek, met een stappenplan en aansprekendevoorbeelden. Het handboek wordt als website uitgeven. ADA is ontwikkeld voor én met dorpsbewoners, dorpsorganisaties en met overheidsorganisaties .”

Dorpentour
De lancering van ADA is niet een eindresultaat, maar het begin. “Leerervaringen, adviezen en suggesties van de website worden ook na de lancering tijdens een dorpentour langs verschillende dorpen in alle gemeenten met dorpsorganisaties, dorpsbewoners en gemeenten met elkaar uitgewisseld. Door meer en slimmer samen te werken wil Groninger Dorpen de leefbaarheid in het prachtige Groningen een positieve prikkel geven. ”Back to top button