maandag 27 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Groningen Seaports verbonden aan TeamNL als promotor waterstof

spot_img

Delfzijl – Groningen Seaports gaat samen met Gasunie, Shell Nederland, Remeha, Stedin Groep en Port of Amsterdam waterstof promoten als belangrijke en duurzame energiedrager voor de (nabije) toekomst. Zij doen dit onder de noemer ‘Missie H2’ en als partner van TeamNL in aanloop naar en tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo 2020. Missie H2, de bundeling van de zes genoemde sterke Nederlandse bedrijven in de energieketen, is daarvoor een partnership aangegaan met TeamNL. Missie H2 – genoemd naar het waterstofmolecuul H2 – steunt tegelijkertijd TeamNL op weg naar de Spelen van Tokyo 2020. Op vrijdag 30 augustus is dit partnership officieel gelanceerd.

Gerard Dielessen, Algemeen Directeur NOC*NSF:
“Japan heeft voor de energievoorziening van de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 de keuze gemaakt voor waterstof. Zo zullen de door de organisatie van Tokyo 2020 in te zetten auto’s op een H2 brandstofcel rijden. Daarmee zijn de Spelen van 2020 een mooi momentum om te etaleren welke mogelijkheden waterstof ook in Nederland heeft voor de transitie naar een duurzame energievoorziening. Graag helpen wij met TeamNL mee om in de aanloop naar Tokyo 2020 Nederland bekend te maken met waterstof als belangrijke en duurzame energiedrager. Voor TeamNL is het prachtig dat deze bedrijven zich met dit innovatieve en op duurzaamheid gerichte initiatief in ieder geval tot en met 2020 aan de Nederlandse sport en aan TeamNL verbinden. Wij kunnen die steun op weg naar de Spelen van Tokyo 2020 goed gebruiken.”

Ulco Vermeulen, lid Raad van Bestuur Gasunie, namens Missie H2:
“Om de bekendheid met de duurzame mogelijkheden van waterstof onder het Nederlandse publiek te vergroten, trekken zes Nederlandse bedrijven gezamenlijk op. Onder de noemer ‘Missie H2’ brengen wij concrete waterstofprojecten en -initiatieven onder de aandacht van het Nederlands publiek. Ons doel is een brede beweging op gang te brengen ten behoeve van de energietransitie. Het is geweldig dat we dit als partner van TeamNL kunnen doen. Ook wij willen het beste uit onszelf halen en de lat steeds hoger leggen. Samen innoveren en samen de schouders eronder. Dat is onze gezamenlijke kracht. Nederland Waterstofland.”

Cas König, CEO Groningen Seaports:
”In de energietransitie waarin we momenteel zitten willen we verder inzetten op waterstof. Met meer dan 30 waterstofprojecten in Noord-Nederland zijn we al hard op weg en zien voor de Nederlandse economie een gouden toekomst met waterstof als duurzame energiedrager. Onze ambitie is zelfs om de waterstof hub van Nederland te worden. Met ons partnerschap aan Missie H2 zetten we daar vol op in.”

Water de drijvende kracht achter TeamNL
Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het water vormt enerzijds een uitdaging wat betreft onze veiligheid en is tegelijkertijd vaak de drijvende kracht achter economische groei. Onze roeiers, zwemmers en watersporters kennen de kracht van het water ook maar al te goed. Water heeft hen succes gebracht, medailles waar heel Nederland trots op is. Water gaat ons opnieuw succes brengen in de vorm van het bestanddeel waterstof. Missie H2 zal zich als partner van TeamNL inzetten om heel Nederland te laten kennismaken met waterstof en de mogelijkheden ervan als duurzame energiedrager.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen
DierDier
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten