3.3 C
Delfzijl
4 maart 2021 22:49

Groningen dun bezaaid qua fysiotherapeuten

Groningen – Groningen telt – relatief gezien – een laag aantal fysiotherapiepraktijken. Per 10.000 inwoners zijn hier 6 praktijken te vinden. Dit aantal ligt lager dan het landelijke gemiddelde van 6,6 praktijken per 10.000 inwoners. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer dat – in aanloop naar de Nationale Dag van de Fysiotherapeut – eigen gegevens en data van het CBS analyseerde.

Groningen na Gelderland onderaan
Alleen in Gelderland zijn er -relatief gezien- minder fysiotherapiepraktijken dan in Groningen. Per 10.000 inwoners zijn hier 5,9 praktijken te vinden. Mensen met lichamelijke klachten hebben daarentegen de meeste keus in Limburg. Hier zijn namelijk 7,8 fysiotherapiepraktijken per 10.000 inwoners.

Verschillen zijn groot per gemeente
Per gemeente zijn er grote verschillen te zien in het aanbod fysiotherapiepraktijken. Zo is in Delfzijl het aanbod fysiotherapiepraktijken het meest schaars: per 10.000 inwoners zijn hier 3,2 praktijken te vinden. Ook in de gemeenten Pekela (3,3) en Appingedam (3,4) is het aanbod fysiotherapiepraktijken beperkt.

De grootste uitschieter in Groningen is de gemeente Midden-Groningen, waar per 10.000 inwoners 6,9 praktijken zijn. 

Fysiotherapie niet in de basisverzekering 
Bas Knopperts van Independer: “Wij horen vaak misverstanden over fysiotherapie. Zo weet lang niet iedereen dat fysiotherapie niet onder de basisverzekering valt en je meestal zelf moet betalen als je hiervoor geen aanvullende verzekering hebt. Er is wel een uitzondering voor mensen met bepaalde chronische aandoeningen. Zij krijgen fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste negen fysio-behandelingen altijd vergoed uit de basisverzekering.” Meer informatie op Independer over het onderzoek: aanbod fysiotherapiepraktijken per gemeente 

Volg ons op

10,940FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten