Groningen doet beroep op Tweede Kamer: u bent aan zet!

Groningen – Volksvertegenwoordigers en bestuurders uit de hele provincie Groningen roepen de leden van de Tweede Kamer op om stelling te nemen in het debat over de parlementaire enquête aardgaswinning van dinsdag 6 en woensdag 7 juni. “U bent aan zet“, schrijven zij in een petitie. In een paginagrote advertentie in landelijke en regionale dagbladen delen Groningers de gevolgen die de gaswinning voor hen heeft gehad.

Na het verschijnen van het rapport van de parlementaire enquête aardgaswinning Groningen, getiteld “Groningers boven gas”, voelde Groningen zich erkend, begrepen en gehoord. Echter, de daaropvolgende reactie van de regering heeft teleurgesteld, aldus Groningen.

De gemaakte vooruitgang is te beperkt en het nakomen van de morele schuld blijft voornamelijk bij woorden. Daarom doet Groningen een duidelijk beroep op de Tweede Kamerleden om het voortouw te nemen en de conclusies in het eindrapport over te nemen.

Overhandiging van de Petitie Dinsdagmiddag zullen verschillende raadsleden en Statenleden de petitie aanbieden aan de Tweede Kamer, voorafgaand aan het debat over het enquêterapport en de reactie van de regering daarop.

Back to top button