Gratis theaterconcert door Johan Willem Friso Kapel op 18 oktober in Appingedam

Appingedam – De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso (KMKJWF) geeft op vrijdag 18 oktober a.s. een concert in Appingedam. Het concert begint om 20:15 uur en vindt plaats in sportcentrum Eelwerd aan de Opwierderweg 65 te Appingedam. De toegang is gratis.

Voorafgaand aan het concert wordt de jaarlijkse veteranendag gehouden. Dit jaar samen met de gemeenten Delfzijl en Loppersum. De veteranen van de drie gemeenten zijn als eregasten uitgenodigd voor het concert. 

75 jaar bevrijding
In 2019 en 2020 herdenken we dat het 75 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. We vieren dat we sindsdien in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. In het kader van 75 jaar vrijheid werd het theaterconcert Vrij Land ontwikkeld.

Vrijheid
Wij genieten dagelijks van onze vrijheid, maar wat is vrijheid? Op zoek naar antwoorden neemt de KMKJWF het publiekmet fantastische muziek en poëtische verhalen mee door ons prachtige land. Theaterconcert Vrij Land laat zien hoe de vrijheid in onze samenleving geworteld is en wie de mensen zijn die de vrijheid in stand houden. De voorstelling bevat historische beelden en nieuwe video-content. Het laat zien hoe trots wij mogen zijn op Nederland. Een holoscreen brengt historische en hedendaagse veteranen op het podium tot leven. Zangeres Valéry Van Gorp vertelt en zingt over vrijheid.

Militair orkest
De KMKJWF is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en is het oudste militaire orkest van Nederland. Het orkest bestaat uit 52 muzikanten. De thuisbasis van het orkest is de Johan Willem Friso kazerne te Assen. De KMKJWF speelt zoveel mogelijk origineel repertoire maar ook eigen versies van klassieke- en filmmuziek. Tijdens concerten wisselen diverse stijlen elkaar af, van klassiek tot modern. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en diverse staatsaangelegenheden, zoals Prinsjesdag.

Jaarlijks geeft het orkest van de KMKJWF een gratis en voor iedereen toegankelijk concert in de gemeente Appingedam. Dit jaar wordt het concert voor de 32e keer georganiseerd.



Back to top button