10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 21:14

Gratis onkruidkrabber voor inwoners gemeente Loppersum

Loppersum – Loppersum is een gifvrije gemeente. Dat betekent dat we voor het beheer van de openbare ruimte geen chemische middelen als RoundUp gebruiken. De gevolgen van het gifvrij beheer van onkruid is dat straten en trottoir soms groener zijn. Het kan zijn dat uw straat en dorp er tijdelijk minder fraai uitziet. Vooral bij gunstige omstandigheden met hoge temperaturen en geregeld een regenbui is de beheersing van gras en onkruid op verhardingen en in goten een flinke opgave.

De gemeente en de groenaannemer doen er alles aan om de openbare ruimte op orde te houden. Maar we vragen ook begrip wanneer dit niet altijd goed lukt. Daarnaast is de manier waarop we onkruid nu verwijderen veel duurder waardoor we een afweging moeten maken in het moment van ingrijpen. Dat houdt in dat we soms accepteren dat op sommige trottoirs onkruid minder vaak bestreden wordt.

Inwoners helpen mee
U kunt ons helpen door zelf het trottoir en de goot voor uw woning schoon te krabben. Daarnaast voorkomt het regelmatig schoonvegen van de stoep en goot met een harde bezem veel onkruidgroei. Zaadjes en kleine kiemplantjes worden daarmee verwijderd. Wethouder Pier Prins: “Er zijn al inwoners die dit doen en wij waarderen dit enorm. Zo houden we de dorpen samen netjes”.

Gratis onkruidkrabber
Inwoners van de gemeente Loppersum kunnen gratis een onkruidkrabber van de gemeente krijgen om daarmee hun eigen stoep onkruidvrij te maken. In de Ommelander Courant van maandag 8 juli staat een bon voor een gratis onkruidkrabber, u vindt deze op de pagina met gemeentelijke mededelingen. Deze bon kunt u inleveren bij Hubo Loppersum of bij VOF Steendam in Middelstum.

Meldpunt Openbare Ruimte
Heeft u een vraag of ziet u gebreken in de openbare ruimte? Meld het dan bij de gemeente via het Meldpunt Openbare Ruimte.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten