Gratis hulp van VNN bij stoppen met roken

Appingedam – Stoppen met roken kan erg moeilijk zijn, maar de juiste begeleiding en aanmoediging kan het verschil maken! Verslavingszorg Noord Nederland biedt daarom gratis stoppen-met-roken-begeleiding aan. In Appingedam komt vanaf 26 september een tijdelijke pop-up poli waar rokers in een kleine groep en onder deskundige begeleiding de uitdaging aangaan.

De kracht van de groep
Het kan enorm schelen als je weet dat je niet de enige bent die een pittige uitdaging aangaat. Dat is zo mooi aan de pop-up poli’s van VNN! De uitdaging wordt echt samen aangegaan. Als groep leer je niet alleen van de begeleiding, maar ook van elkaars ervaringen. Doordat je het samen doet, kan je elkaar ondersteunen, motiveren en inspireren.

Leren over verslaving en leefstijl
De groepsbijeenkomsten worden geleid door deskundige coaches van VNN. Deelnemers leren meer over wat verslaving is en hoe het werkt. Er is ook aandacht voor gezonde leefstijl. Deze informatie wordt dan weer omgezet in praktische tips. Wat kan je bijvoorbeeld het beste doen als je trek krijgt in een sigaret? En waarom werken deze tips zo goed? Er komt ook informatie en advies over nicotinevervangers en eventuele medicatie. Door corona hebben we gezien hoe belangrijk het is om de sigaretten links te laten liggen en een gezonder te leven. Het is de moeite waard om samen de schouders eronder te zetten!

Ervaringen deelnemers
Deelnemers van de vorige pop-up poli’s vonden het fijn om in een groep te stoppen met roken. Een deelnemer zei: “Als ik het alleen had moeten doen, was ik allang weer gaan roken”. Veel mensen vonden de kennis over verslaving heel waardevol. De luchtige sfeer werd ook erg gewaardeerd.

Vol is vol
Deelname aan de pop-up poli’s is gratis. Mensen die geïnteresseerd zijn, worden aangeraden om zich snel in te schrijven. De beschikbaarheid is beperkt!

  • Locatie: Burg. Klauckelaan 16 in Appingedam
  • Data: maandag 26 september en 3, 10, 17, 24 en 31 oktober
  • Tijd: 18.00 – 20.00

Meld je aan via pop-uppoli@vnn.nl.
Kijk voor meer informatie op vnn.nl/pop-uppoli, of bel 088 234 34 34

Back to top button